WAAROM EEN ZMS MOTOR HET VERSCHIL MAAKT

GEEN PEUGEOT MAAR EEN ZMS-PEUGEOT

Bij Zomer begint of eindigt de levering van jou racemotor niet met alleen de preparatie van een blok. We leveren graag een totaal pakket, desgewenst speciaal afgestemd op jou wensen.
Daarom bespreken we voordat we gaan rekenen en calculeren eerst de specifieke wensen. We voorzien je vanuit onze jarenlange ervaring in het bouwen van racemotoren van gedegen advies. Daarna gaan we met onze engineer in gesprek om van daaruit een voorstel uit te werken. Hierbij beperken we ons niet alleen tot de motor, maar leveren we liever een totaal pakket, Een betrouwbaar, snel pakket om samen naar de overwinning te rijden!
Een motor van Zomer draagt dus niet voor niets, en met trots de ZMS- initialen!

ZOMER RACE MOTOREN

De afdeling Zomer Racing engines heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen en opbouwen van motoren voor race gebruik. Naast ons eigen motoren programma voor de Autocross en Rally- en Auto sport bouwen we ook motoren naar de wens van de klant. Betrouwbare motoren met uitzonderlijke prestaties. Of het nu gaat om het tunen van klassiekers of het prepareren van een ultra moderne racemotoren, onze engineers horen graag uw wensen!

ZOMER POWER LOOM

Een goede racemotor kan niet presteren zonder de juiste elektronica. Zomer heeft daarom eigen specialisten in ECU en elektra techniek. We leveren complete elektronische pakketten op maat. De motor en/of power kabelbomen worden door onze engineers uitgetekend en in eigen huis geassembleerd. Naast ECU's leveren wij tevens rand electronica zoals dashboarden, data systemen en powerboxen. Het grote voordeel is dat deze componenten via door ons geprogrammeerde CAN protocollen allemaal worden geïntegreerd. Zo halen we voor jou het maximale uit onze componenten om de betrouwbaarheid en prestaties van jou motor te garanderen.

ZOMER KOEL EN SMEERSYSTEMEN

Hoogwaardig getunde motoren welke onder de meest zware omstandigheden tot het uiterste worden belast vragen om een hoogwaardig koel en smeersysteem met voldoende capaciteit. Bij Zomer zijn het koel en smeersysteem onderdeel van het pakket. 

In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan in het bouwen van dry sump systemen. De carterpan wordt daarin aangepast en op maat ontworpen aan de inbouwhoek van het motorblok in de auto. De Autoverdi olie pompen inclusief Spin-tric zorgen ervoor dat jou motor onder de meeste zware omstandigheden voorzien is van voldoende smering. 

ZOMER DYNO TESTING

Alle motoren die door ons worden opgebouwd of gereviseerd worden op een van onze Superflow testbanken ingereden en getest. Dit kan op de Superflow 4x4 rollingroad of op onze Superflow engine dyno. Bij het testen meten wij het vermogen van een auto en doen we een uitlaat gas meting. Indien noodzakelijk stellen we de ECU bij tot de motor maximaal en betrouwbaar vermogen levert. Dit afstellen noemen we het mappen van de ECU.
Hiervoor hebben onze ervaren engineers de beschikkingen over de benodigde ECU soft en hardware. Doordat we de motor op onze Superflow testbanken kunnen belasten kunnen we alle toerengebieden en gasstanden tot in perfectie mappen. Zo weten we zeker dat voor jouw motor alle afstellingen kloppen en het maximale presteert!

Lees meerMaak een afspraak

ZOMER TRACKSUPPORT

Eenmaal op de baan gekomen wil je presteren. Natuurlijk is er ondanks alle voorzorg en preparaties mede door crashes wel eens technisch ongemak. Dan is het goed om te weten dat je niet alleen staat. 

Onze engineers zijn geregeld op de circuits te vinden. Natuurlijk willen we weten hoe het jou vergaat, Maar we willen er ook voor je zijn in het geval er technische problemen zijn. Waar nodig steken we een helpende hand. 

Omdat we wereldwijd motoren leveren kunnen wen onmogelijk alle evenementen bezoeken. Daarom geven we ook online tracksupport. Bijvoorbeeld door via teamviewer mee te kijken in jou ECU. Daarmee kunnen we je op afstand van goed advies voorzien. Zodat een probleem in de kiem wordt gesmoord en jou rijder zich weer kan concentreren op het winnen van de race!

website realisatie door diezit.nl