METEN EN AFSTELLEN NAAR PERFECTIE

HET AFSTELLEN VAN EEN MOTOR OF AUTO.

In elke auto zit een andere motor waarbij de computer of ECU weer anders afgesteld moet worden om het beste resultaat te bereiken. Onze engineers hebben ervaring met de meest gebruikte ECU systemen en beschikken over de juiste tools en software pakketten om jouw ECU af te stellen. 

Motec, Pectell, Life, DTA, GEMS, KMS zijn hierbij de meest gebruikte systemen. Wil jij zeker willen weten of wij jouw computer kunnen afstellen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan namelijk graag de uitdaging aan om het maximale uit jouw motor te halen door jou ECU zo perfect mogelijk af te stellen.

SUPERFLOW  ROLLINGROAD 4 X 4

Een van de belangrijkste onderdelen in ons bedrijf is de testbank, hierop stellen wij een auto af zodat deze maximale en betrouwbare prestaties levert.

Wij kiezen hierbij voor de beste kwaliteit op het gebied van een rollingroad. Superflow is al jaren nummer 1 op het gebied van testbanken.

Wanneer de motor is ingebouwd kunnen wij de auto afstellen op onze rollen testbank. Deze testbank is 4 x 4 aangedreven. Het is mogelijk om alleen een run te laten maken zodat het vermogen en koppel van de auto bekend is. Indien nodig kunnen wij de ECU afstellen zodat jouw auto weer tot de maximale prestaties komt. De rollingroad is ook uitermate geschikt voor het lokaliseren en analyseren van storingen in het brandstof en/of ontsteking systeem.

SUPERFLOW ENGINE DYNO

In onze werkplaats beschikken we over een tweetal Superflow engine dyno's. Superflow is wereldwijd marktleider en staat garant voor kwaliteit en betrouwbaar meten van motorvermogens. Het is dus niet voor niets dat we bij Zomer vertrouwen op de testbanken van Superflow! 

Na het opbouwen van de motor op de testbank wordt de motor warm gedraaid en ingereden. Vanuit de control ruimte houden we daarbij controle op drukken en temperaturen. Wanneer dit allemaal in orde is wordt de motor verder afgesteld en gemeten op het beschikbare vermogen, koppel en bij welk toerental dit aanwezig is. 

Aan de hand van de gemeten uitlaatgas-waarden stellen en perfectioneren wij de afstelling van de motor om zo tot optimale prestaties te komen. 

HET BESTE VOOR JOUW AUTO

Zijn er problemen met de afstelling van jouw auto of vermoed je een technisch defect in het brandstof en/of ontsteking systeem? Misschien heb je twijfel over de prestaties van jouw motor en wil je gewoon weten of jouw motor nog wel het vermogen levert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en kosten voor een test op een van onze testbanken te bespreken.


NEEM CONTACT OP

website realisatie door diezit.nl - cookieinstellingen