WAAROM EEN MOTOR VAN ZOMER MOTORSPORT

OMDAT WIJ WILLEN DAT JIJ WINT!!

Zomer heeft reeds jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van  motoren voor de race-, rally- en autocross. Daarnaast tunen wij ook al jaren auto’s voor straatgebruik. Voor teams en rijders in de verschillende takken van autosport is het een uitdaging om het beste uit zichzelf en het materiaal te halen. Daarbij is het natuurlijk fantastisch om een race te winnen! Wij weten dat je alleen kan winnen als rijder, auto en team 1 zijn. Een door Zomer geprepareerde motor is daarom meer dan een snelle motor alleen. Met jarenlange ervaring en zorgvuldig opgebouwde motoren hebben we laten zien dat Zomer betrouwbare en competitieve motoren levert.

SNELHEID, PERFECTIE EN WINNEN.

MOTOREN BOUWEN

Wij begrijpen waar een motor aan moet voldoen en willen ervoor zorgen dat deze nog beter presteert dan jij hebt durven dromen. Onze medewerkers werken als team nauw samen en werken met veel passie en aandacht aan de motor. Wij willen een motor afleveren waar je versteld van staat.  Bij Zomer weten we dat de prestaties van een motor niet alleen afhangen van de motor alleen. Daarom kijken we verder dan naar de motor alleen. Wij kunnen u compleet ontzorgen doordat we een compleet motorpakket leveren van inlaat tot uitlaat traject inclusief de elektronica met kabelboom en ECU afstelling.

Lees meer

PREVENTIEF ONDERHOUD

Om de motor storingsvrij te houden, motorschade te voorkomen en ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren is het verstandig om preventief onderhoud te plegen. Onze motoren worden afgeleverd inclusief een onderhoudsschema zodat je weet hoe jij je motor gedurende het seizoen in topconditie kan houden. Daarnaast adviseren wij om na elk seizoen de motor voor controle en een rebuild bij ons langs te brengen. Zoals gebruikelijk sluiten wij deze rebuild af met een inloop procedure en performance test zodat jij zeker weet dat je het komend jaar weer met top materiaal aan de start verschijnt.

maak een afspraak

AANBOD VAN MOTOREN

Jaarlijks ontwikkelen wij meerdere motoren met weer de nieuwste technieken. Is er op dit moment geen motor beschikbaar zoals u deze graag ziet? Onze engineers bespreken graag uw wensen en brengen advies uit. Zo leveren we maatwerk en ontwikkelen we samen de beste, snelste en betrouwbaarste motor. 

Onze motoren worden veel al gebruikt in de rally, rallycross of autocross maar we zijn ook actief op het asfalt en in de endurance race.

Benieuwd naar ons motoren programma? Klik op onderstaande link:

Bekijk ons aanbod

ZOMER MOTORSPORT RALLY CROSS

Zomer is reeds jarenlang actief in de rally cross. Als leverancier van ZMS Peugeot, ZMS Renault en ZMS VAG S1600 racemotoren hebben we in de afgelopen jaren al diverse successen mogen boeken. In 2009 werden we Europees kampioen en in 2016 en 2017 vicekampioen.

Naast de Europese rallycross, zijn we wereldwijd ook actief in diverse nationale kampioenschappen.

ZOMER MOTORSPORT RACE

Sinds een aantal jaren vinden ook steeds meer raceteams de weg naar de snelle ZMS racemotoren. Sinds afgelopen jaar zijn wij met de ZMS 4.0 V6 vaste deelnemer in de endurance autosport.

Naast racemotoren is het ook mogelijk om de kabelbomen en een compleet geïntegreerde elektronica pakket door ons te laten verzorgen. Hiermee kan de aansturing van pedel shift, versnellingsbakken en diverse elektronische regelingen en strategieën ingeregeld worden.

ZOMER MOTORSPORT AUTOCROSS

De tak van sport waar wij als tuning bedrijf ooit onze eerste racemotoren hebben ingezet. Het sportieve succes met de vele podium plaatsen en overwinningen bleef en blijft nog steeds niet onopgemerkt. Tot vandaag de dag is Zomer Motorsport in diverse autocross kampioenschappen op zowel nationaal als internationaal niveau actief. 

De ZMS racemotoren geven nog steeds de maat voor een betrouwbare snelle krachtbron op weg naar succes!

Ook in de autocross heeft de elektronica een enorme vlucht genomen en zo vinden vele klanten in Zomer ook een partner voor het prepareren van de kabelbomen en elektronische installaties.

website realisatie door diezit.nl - cookieinstellingen